Page 21 - ESK Stratejik Plan
P. 21

STRATEJİK PLANLAMA EKİBİNİN SUNUŞU
Et ve süt piyasalarının üreticiler, tüketiciler ve sanayiciler
açısından sağlıklı işleyişine ve Avrupa Birliği Ortak
Piyasa Düzenine uyum sağlanmasına yönelik kurumsal
altyapının oluşturulmasına duyulan ihtiyaç çerçevesinde
alınan 2013/4553 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile
Kurumumuzun, “Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü”
olarak faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırılmıştır.
Bu Karar doğrultusunda, sektörde bütüncül bir yaklaşım
sergilenmesi benimsenmiş, misyon ve vizyondan
başlayarak kurumsal amaç ve faaliyetlerin tamamına
yansıyan bir değişim süreci başlatılmıştır.
Gerektiğinde et, süt ve balık fiyatlarındaki dengenin üretici
ve tüketici aleyhine bozulmasını önleyecek tedbirler
alınması, ürün arz ve talebinde istikrar sağlanması, piyasa
düzenleme mekanizmalarının oluşturulması, sektörde
tam rekabet koşullarının tesisine katkıda bulunarak
tekelleşmenin önüne geçilmesi ESK Ana Statüsünde
hedeflenmiştir.
Bakanlar Kurulu’nun 15.10.2007 tarihli ve 2007/12702
sayılı Kararı ile Kamu İktisadi Teşebbüslerine getirilen
stratejik plan hazırlama yükümlülüğü doğrultusunda,
Genel Müdürlüğümüz birim temsilcilerinin katılımı
ile Stratejik Plan Hazırlama Ekibi oluşturulmuştur.
Kurumsal düzeyde katılımın sağlanması ve çalışmaların
Kurum personeli tarafından benimsenmesi için, merkez
ve taşra birimlerinin bu ekip içerisinde temsil edilmesi
sağlanmıştır.
Stratejik plan ile Kurumun vizyon ve misyonundan
hareketle yeni bir yönetsel anlayış benimsemesi,
faaliyetlerde daha etkin ve verimli hale gelmesi,
kuruluşundan bugüne kadar oluşan birikim ve tecrübeyle
sektöre öncülük etmesi, çalışanların motivasyon
ve yetkinliği desteklenerek kurumsal kapasitenin
güçlenmesi amaçlanmıştır.
Hazırlanan bu planın uygulamaya yönelik çalışmalarda
esas alınmasını ümit eder, paydaşlar, yararlanıcılar ve
kurum çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ederiz.

ET VE SÜT KURUMU 2015 · 2019 STRATEJİK PLAN                     XVI
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26