Page 30 - ESK Stratejik Plan
P. 30
KOMBİNALARIMIZ
Et ve Balık Kurumu ilk kombinasını 1953 yılında Erzurum’da hizmete açmıştır. 12.500 ton/yıl kapasiteye sahip
olan Kombina, o yıl 2.590 ton büyük ve küçükbaş kasaplık hayvan eti üreterek %21’lik bir kapasite kullanımını
gerçekleştirmiştir.
Et ve Balık Kurumunun ikinci kombinası 1955 yılında Ankara’da hizmete girmiştir. 1956 yılında ise Konya ve
Zeytinburnu Et Kombinaları faaliyete geçmiştir.
Et ve Balık Kurumuna ait et kombinalarının açılış tarihleri aşağıda gösterilmiştir.
AÇILIŞ YILI TESİS ADI KAPASİTE B.BAŞ KAPASİTE K.BAŞ
1953 (Ton/Yıl) (Ton/Yıl)
1955 Erzurum Et Kombinası 12.000 13.000
1956 Ankara Et Kombinası 12.000 13.000
1968 Konya Et Kombinası 12.000 13.000
1969 Zeytinburnu Et Kombinası 15.000 13.000
1970 Şanlıurfa Et Kombinası 12.000 10.000
1971 Elazığ Et Kombinası 12.000 10.000
1972 Bursa Et Kombinası 12.000 10.000
1973 Kayseri Et Kombinası 12.000 10.000
1975 Kars Et Kombinası 12.000 10.000
1976 Diyarbakır Et Kombinası 12.000 10.000
Adana Et Kombinası 12.000 10.000
1977 Ağrı Et Kombinası 12.000 10.000
Tatvan Et Kombinası 12.000 10.000
1978 Burdur Et Kombinası 12.000 10.000
Suluova Et Kombinası 12.000 10.000
1980 Sakarya Et Kombinası 13.500 10.000
Gaziantep Et Kombinası 12.000 10.000
1984 Van Et Kombinası 12.000 10.000
Manisa Et Kombinası 13.500 10.000
1985 Afyon Et Kombinası 13.500 10.000
Eskişehir Et Kombinası 13.500 10.000
1987 Sivas Et Kombinası 13.500 10.000
Malatya Et Kombinası 13.500 10.000
1990 Kastamonu Et Kombinası 13.500 10.000
1991 Kızıltepe Et Kombinası 13.500 10.000
Yüksekova Et Kombinası 13.500 10.000
Bingöl Et Kombinası 13.500 10.000
Erzincan Et Kombinası 7.500 5.000
Bayburt Et Kombinası 13.500 10.000
25 ET VE SÜT KURUMU 2015 · 2019 STRATEJİK PLAN