Page 33 - ESK Stratejik Plan
P. 33

DEVREDİLEN  TRABZON BAL. MAM.     08.07.1999  Maliye Bakanlığı
KOMBİNALAR  KAYSERİ               08.11.2004  Kayseri Büyükşehir Bel.
            KONYA                 08.11.2004  Konya Meram Belediyesi
            MARDİN                18.05.1994  Jandarma Gen. Kom.
            YÜKSEKOVA             13.08.1997  Jandarma Gen. Kom.
            FATSA BALIK MAM. FAB  28.02.2001  Samsun 19 Mayıs Üniv.

ÖZELLEŞTIRME KAPSAMINDAN ÇIKIŞ
Et ve Balık Kurumunun Türkiye hayvancılığı için yararlı olacağını düşünen Hükümetimiz hayvancılığı geliştirme
ve kalite standardını yükseltme politikaları doğrultusunda 26/08/2005 tarih ve 2005/104 sayılı Özelleştirme
Yüksek Kurulu Kararındaki; “...Şirketin yeniden yapılanması, AB normlarına uygun olarak hayvancılık sektöründe
düzenleyici ve destekleyici bir rol üstlenmesi...” temel gerekçesi ile Kurumun özelleştirme kapsam ve programından
çıkartılarak eski statüsüne iade edilmesine karar verilmiş ve 06/10/2005 tarih, 25958 sayılı Resmi Gazete'de
yayınlanan kararname ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile ilgilendirilmesi onaylanmıştır. Bu onay çerçevesinde 233
sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye uyumlu olarak hazırlanan yeni Ana Statümüzde Kurumumuzun unvanı Et
ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir.
Et ve Balık Kurumu Ana Statüsü Yüksek Planlama Kurulunun 24/07/2006 tarih, 2006/T-25 sayılı Kararı ile
onaylanarak 17/08/2006 tarihinde Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanmıştır. Yeni Ana Statünün 1 inci maddesinde;
“Kurumun yeniden yapılandırılarak, hayvancılık sektöründe düzenleyici ve destekleyici bir rol üstlenmesi,” içerikli
hüküm getirilmiş, ayrıca faaliyet konuları kapsamına; “Ülke hayvancılığını teşvik ederek istikrarlı bir şekilde
geliştirilmesine yardımcı olmak” hükmü konmak suretiyle Kurumumuza kamu hizmeti ağırlıklı görevler
yüklenmiştir.
Yönetim Kurulumuzun 13.07.2006 tarih ve 69 sayılı Kararı ile Ağrı Et Kombinasının Kurumumuzca Ağrı İl Özel
İdaresinden devir alınmasına karar verilmiş olup Kombina 2007 yılının Haziran ayında hizmete açılmıştır. Yeni
statümüzde faaliyette olan yedi adet kombinamız böylece sekize yükselmiştir.
Et ve Balık Kurumunun özelleştirme kapsam ve programından çıkartılmasından sonra; 2006 yılında, daha önce
Kuruma bağlı iken özelleştirilen Ağrı Et Kombinası, 2011 yılında Yozgat Et Kombinası, 2011 yılında İstanbul
Depo Müdürlüğü, 2012 yılında Denizli Et Kombinası Müdürlüğü ve Erzincan Tavuk Kombinası, Kurumumuza
devredilmiştir.
27.04.2013 tarihli ve 28630 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 2013/4553 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kurumun
adı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir.
Et ve Süt Kurumu; Ağrı, Adana, Bingöl, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Sakarya, Sincan, Yozgat ve Van Kombinaları
birlikte İstanbul Depo Müdürlüğü olmak üzere toplam 11 adet iş yeri ile faaliyetini sürdürmektedir. Erzincan Tavuk
Kombinası inşaatı devam etmektedir.

                                  ET VE SÜT KURUMU 2015 · 2019 STRATEJİK PLAN                                        28
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38