Page 51 - ESK Stratejik Plan
P. 51
Kurumun stratejik planını, performans raporunu ve sektör raporlarını ilgili Başkanlıklarla koordine ederek
hazırlamaktır.
4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde başvuruda bulunan gerçek ve tüzel kişilerin talep ve istekleriyle ilgili
işlemleri sonuçlandırmaktır.
Kurumun basın-yayın ile ilgili faaliyetlerini planlayarak belirlenecek usul ve esaslara göre yürütülmesini sağlamak,
basın açıklamaları ile ilgili işlemleri yürütmek, basın toplantıları düzenlemek, basın yayın kuruluşları ile iletişimi
sağlamaktır.
Kurumun yürürlükte bulunan mevzuatını izlemek, ilgili birimlerle birlikte yönetmelik taslakları üzerinde çalışmalar
yaparak Yönetim Kuruluna sunulmasını, basım ve dağıtımını sağlamaktır.
Ulusal ve Bakanlıkça uygun görülen uluslararası organizasyonlarla iş ve ilişkileri sağlamaktır.
Piyasa İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı
Kurumun genel amaçları doğrultusunda; Kamu, üniversite, STK ve özel kuruluşların Kurumun faaliyet konularıyla
ilgili çalışmalarını izleyerek Makamın bilgisine sunmak. Yurt içi ve yurt dışı hayvan varlığına, et ürünlerine, süt ve
süt ürünlerine ilişkin fiyatlar ile piyasa dengelerini izlemek, değerlendirmektir.
İlgili Bakanlık, diğer kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarından çalışma konularına ilişkin veri temin
etmek, faaliyet ve etkinliklerini takip ederek, gerekli durumlarda katkı ve katılım sağlamaktır.
Elde edilen bilgi ve verileri; rapor, bülten ve bilgi notu şeklinde düzenleyerek Makam ve uygun görülecek birimlerin
bilgisine sunmak ve yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan ulaşılan bülten, rapor ve benzeri yayınları tercüme etmektir.
Alım ve Üretim Dairesi Başkanlığı
Kanatlı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan, balık, hayvansal ürünler, et ve süt alımı yapmak, canlı kasaplık ve besilik
hayvanların kesim öncesi bakım ve beslemesini sağlayarak kesimini gerçekleştirmektir.
Kesilen hayvanlardan elde edilen ürünlerin muhafazasını ve işlenmesini mevzuat çerçevesinde takip ve kontrol
etmektir.
Mezbaha, fason kesimler ve her türlü üretim soğuk depoculuk hizmetlerine ilişkin usul ve esasları belirlemek,
takip ve kontrol etmektir.
Satın alınan hayvan ve hayvansal ürünlerin kesimi, işlenmesi, depolanması, sevki ve tesellümü sırasındaki sağlık
kontrol işlemlerini yürürlükte bulunan mevzuata göre takip ve kontrol etmektir.
Çiğ süt ve süt ürünlerinin üretimini yapmaktır.
Merkez ve taşra teşkilatlarına Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ile benzerlerini kurmak
ve belgelerinin alınmasını sağlamaktır.
İlgili birimlerle iş birliği yaparak Kurumun işletme bütçesine esas aylık ve yıllık kesim ve üretim programlarını
hazırlamaktır.
İş yerlerinin gönderdiği aylık faaliyet raporlarının ve diğer belgelerin kontrolünü ve değerlendirmesini yapmaktır.
Yurt içi ve yurt dışı piyasa araştırmaları yaparak; alım, üretim ve muhafaza yöntem ve kriterleri konusundaki
gelişmeleri takip etmektir.
Üretimde kullanılacak her türlü malzemenin laboratuvar analizlerini yaparak ilgili teknik şartnamelerine uygun
olup olmadığını tespit etmektir.
ET VE SÜT KURUMU 2015 · 2019 STRATEJİK PLAN 46