Page 95 - ESK Stratejik Plan
P. 95
Stratejik Alan 2 ÜRETİM VE TİCARET FAALİYETLERİ
Stratejik Amaç 3 Kurumun Kârlılık ve Verimliliğinin Artırılması
Stratejik Hedef 3.4 Üretim ve İşletme Maliyetlerinin Azaltılması Performans Göstergesi Sorumlu Birim
Faaliyet 3.4.1 İşçi başına birim üretim maliyetini düşürmek. Verimlilik oranı İnsan Kaynakları ve
Faaliyet 3.4.2 Yönetim Geliştirme
İş bölümleri arasında forklift, trans palet, Kombina- İstanbul depo Dairesi Başkanlığı/
yükleme robotu kullanımını artırmak. sayısı Alım ve Üretim Dairesi
Başkanlığı
Teknik İşler Dairesi
Başkanlığı/Alım ve
Üretim Dairesi Başkanlığı
Faaliyet 3.4.3 Et parçalama bölümünde parçalama bandı ve Kombina sayısı Teknik İşler Dairesi
vakumlama sistemi kullanımını artırmak. Başkanlığı/Alım ve
Üretim Dairesi Başkanlığı
Faaliyet 3.4.4 Tüm kombinalarda oesophagus ve rektum Tamamlanma Oranı Teknik İşler Dairesi
klipsleri, ilik vakumlama, silindirik triming Başkanlığı
bıçağı gibi aparatların kullanımını sağlamak.
Faaliyet 3.4.5 Kombinaları ihtisaslaştırmaya dayalı üretim Tamamlanma Oranı Tüm Birimler
planlaması çalışmaları yapmak.
Faaliyet 3.4.6 Enerji kullanım maliyetlerini kondenserlere su Tamamlanma Oranı Teknik İşler Dairesi
şartlandırma sistemi ilave ederek düşürmek. Başkanlığı
Faaliyet 3.4.7 Soğutma maliyetlerini düşürmek amacıyla Tamamlanma Oranı Teknik İşler Dairesi
soğuk depo kapıları ile izolasyonları yenilemek. Başkanlığı
Faaliyet 3.4.8 Enerji tedarik maliyetlerini serbest tüketicilik Tamamlanma Oranı Teknik İşler Dairesi
Faaliyet 3.4.9 yolu ile düşürmek. Başkanlığı
Enerji tedarik maliyetlerini düşürmek amacıyla Teknik İşler Dairesi
Başkanlığı
alternatif enerji kaynaklarını araştırma Tamamlanma Oranı
çalışmaları yapmak.
ET VE SÜT KURUMU 2015 · 2019 STRATEJİK PLAN 90